Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Mortlach 12yo zraje kombinovaně v ex-bourbon a ex-sherry sudech.
Sladká vůně po čerstvém ovoci, medu s náznakem soli.
Tato 16yo single malt whisky zrála výhradně v sudech po sherry.
Mortlach Rare old je jednosladová skotská whisky z oblasti Speyside.