Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Dram Mor je skotský nezávislý bottler. Tento kousek se řadí do "Release...
Finlaggan Cask Strenght je skotská single malt whisky s intenzivně kouřovými...
Mortlach- whisky proslulá svou sladkou a pikantní chutí zároveň, což je mezi...
Master Blender nechává tuto hravou a veselou whisky dozrát v sudech po...
Smokehead High Voltage je intenzivní, až dech beroucí whisky s obsahem 58%...
Single malt whisky z Islay pocházející z jednoho nejmenovaného lihovaru.
Wolfburn Langskip zraje výhradně v sudech po bourbonu.