Tequila
Tequila se vyrábí především z modrého agáve v okolí města Tequila v Mexiku. Rostlina se zpracovává až po 10letech, kdy dosáhne plné zralosti. Šťáva ze srdcí rostliny se nechá zkvasit a poté několikrát destiluje. Kvalitní tequily ještě zrají v sudech. Rozlišujeme Tequilu Blanco (stříbrná), která nezraje vůbec nebo maximálně 4 týdny, Gold (zlatá) se vyrábí z Blanco a je většinou dobarvena, Reposado zraje 2 - 11 měsíců v dubových sudech a nejkvalitnější Añejo, Extra Añejo zrají v sudech 1 - 3 roky. Každá pravá tequila je označena ochrannou známkou NOM s číslem palírny.
Nejprodávanější
Jarana Blanco, vyrobená ze 100% modré agáve, propojuje starý a nový styl...
Jarana Reposado zraje v sudech z amerického bílého dubu tři a půl měsíce, což...
Zraje v dubových sudech, díky čemuž má nádhernou zlatou barvu a jemnou chuť.
Aroma zeleného pepře s bylinnými tóny má jemný citronový závěr, chuť je...