Tuzemák
Tuzemák je tradiční český alkoholický nápoj. K jeho výrobě se používá zředěný potravinářský líh, získaný především z bramborového škrobu, ochucený o rumovou esenci. Historie sahá až do 19. století, kdy se v našem regionu vyráběl jako levnější náhražka v té době velmi drahého kubánského rumu. Tvrdou ránu zasadilo tuzemskému rumu až nařízení Evropské unie, které říká, že se rum může nazývat pouze destilát vyráběný z cukrové třtiny. Přestože se Česká republika snažila o výjimku, tak neuspěla, od ledna 2003 se tedy setkáváme pouze s označením tuzemák.
Nejprodávanější
Bartida Tuzemák je vyráběn dle prvotní receptury tuzemského rumu, který byl...
Božkov Bílý je jedinečný produkt charakteristický svojí jemnou vůní a...
Božkov Černý získal svoji tmavou barvu a plnou chuť díky vyvážené kombinaci...
Božkov Originál je vlajková loď značky a ikona kategorie tuzemáků.
Harmonické spojení tradiční chuti Božkova Originál s příchutí etiopské kávy...
Harmonické spojení tradiční chuti Božkova Originál s příchutí mandle, které...
Oblíbený tuzemák s nezaměnitelnou charakteristickou vůni s nádechem vanilky a...
Oblíbený tuzemák s nezaměnitelným a charakteristickým aroma.
Poctivý, ručně vyráběný tuzemák z jižních Čech, vyrobený z přírodních složek,...
Švejk řada jsou tradiční lihoviny, vyráběné klasickými metodami za použití...
Jedná se o vysoce kvalitní a jedinečný produkt, který je na hranici mezi...
Tuzemák je u nás původní a oblíbenou klasikou. Ať už jako samotná lihovina,...