Tuzemák
Tuzemák je tradiční český alkoholický nápoj. K jeho výrobě se používá zředěný potravinářský líh, získaný především z bramborového škrobu, ochucený o rumovou esenci. Historie sahá až do 19. století, kdy se v našem regionu vyráběl jako levnější náhražka v té době velmi drahého kubánského rumu. Tvrdou ránu zasadilo tuzemskému rumu až nařízení Evropské unie, které říká, že se rum může nazývat pouze destilát vyráběný z cukrové třtiny. Přestože se Česká republika snažila o výjimku, tak neuspěla, od ledna 2003 se tedy setkáváme pouze s označením tuzemák.
Nejprodávanější
Oblíbený tuzemák s nezaměnitelným a charakteristickým aroma.
Tuzemák, dříve Jindřichohradecký" rum s plachetnicí".
Skvělý jindřichohradecký tuzemák ve skleněné láhvi v podobě korábu.
Půllitr Tuzemáku ve skleněné láhvi ve tvaru míče pro fotbalové fanoušky.
Půllitr Tuzemáku ve skleněné láhvi ve tvaru sudu.
Tuzemák je u nás původní a oblíbenou klasikou. Ať už jako samotná lihovina,...
Tuzemák je u nás původní a oblíbenou klasikou. Ať už jako samotná lihovina,...