Vodka
Vodka je lihovina, jejichž základem je většinou obilný nebo bramborový kvas obsahující důležité škroby pro její výrobu. Ty v první fázi kvašení kvasinky přemění na jednoduché cukry a poté se může začít s kontinuální destilací, kde se odděluje čistý alkohol od vody. Pro nejvyšší kvalitu vodky je nutné celý proces několikrát opakovat. Destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu až 95%, z tohoto důvodu se před lahvováním vodka ještě čistí a ředí vodou na požadovaný stupeň alkoholu. Filtrace, většinou přes aktivní uhlí, je jedním z nejdůležitějších faktorů určující kvalitu vodky.
Nejprodávanější
Vodka se vyrábí pomocí vody z ledovců sklizených u pobřeží Newfoundlandu.
Vodka se vyrábí pomocí vody z ledovců sklizených u pobřeží Newfoundlandu.
Vodka se vyrábí pomocí vody z ledovců sklizených u pobřeží Newfoundlandu.