Don Papa 40% 0,7l
Filipínský rum Don Papa si v sudech poležel poctivých 7 let a vypůjčil si tam zlatavě jantarovou barvu, jemnou, ovocnou vůni a hebkou chuť.
Filipínský rum Don Papa si v sudech poležel poctivých 7 let a vypůjčil si tam zlatavě jantarovou barvu, jemnou, ovocnou vůni a hebkou chuť s příjemně dlouhým závěrem. Na patře potěší výraznými tóny vanilky, kandovaného ovoce a medu. Nejvíce si tuto dobrotu vychutnáte při pokojové teplotě, nebo s velkou kostkou ledu, která se bude pomalu rozpouštět a odhalovat další tváře téhle dobroty. Filipíny. Ostrovy, které prosluly famózní cukrovou třtinou. Tropické klima ostrova Negros, spolu s úrodnou vulkanickou půdou na úpatí hory Mt. Kanlaon se postaraly o skvělé podmínky pro růst cukrové třtiny. A ta dala vzniknout jednomu z nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost, Papa Isiovi. Třtina, která se používá pro výrobu Don Papa rumu, má výjimečně vysoký obsah cukru a výsledkem jejího zpracování je tekuté černé zlato. Melasa. Po fermentaci a destilaci přichází na řadu důkladný odpočinek v pečlivě vybrané kombinaci prvně plněných sudů po bourbonu a opálených sudech z amerického dubu. Vyšší teploty při zrání zařídí intenzivnější kontakt dřeva s rumem a výsledkem je intenzivní, bohatá chuť a temná barva. V poslední fázi se pak rum filtruje přes uhlí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Don Papa je prémiový rum, který se malosériově vyrábí na ostrově Negros na Filipínách. Je inspirovaný revolucionářem Dionisem Magbuelasem, známým rovněž pod přezdívkou Don Papa, který na Filipínách vedl boj proti španělské nadvládě. Vzniká tradičním postupem fermentace melasy z cukrové třtiny a následné destilace. Zraje v sudech z amerického bílého dubu. Proces zrání probíhá ve skladech na úbočí Mount Kanlaon, což výslednému rumu dodává na jedinečnosti a zajímavě to ovlivňuje jeho chuťový profil. Don Papa se odlišuje nejen chutí, ale i obalem.