Ron Zacapa Centenario 23 Anos 40% 1l
V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera 6 až 23 let v parádní kombinaci sudů po bourbonu a sherry Pedro Ximenez v horských výšinách 2333 m.n.m.
V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera 6 až 23 let v parádní kombinaci sudů po bourbonu a sherry Pedro Ximenez v horských výšinách 2333 metrů nad mořem. Výsledek je elegantní a překvapivě jemný rum, s chutí sušeného ovoce, koření a dřeva. Ne nadarmo se pyšní prvními místy z dlouhé řady soutěží. Přesvědčte se sami. Ron Zacapa Centenario 23 y.o. patří k velmi oblíbeným.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zacapa je ultra prémiový rum z Guatemaly. První rum této značky byl uveden na trh v roce 1976 při příležitosti 100. výročí od založení města Zacapy. Na rozdíl od většiny rumů vyrábějících se z melasy se Zacapa vyrábí z panenského medu cukrové třtiny. Ojedinělá je i fermentace „systém kvašení“, při kterém destilerie používá kvasinky a ananas. Dozrávání probíhá v dubových sudech v nadmořské výšce cca 2 300 metrů nad mořem systémem „Solera“. Základem této metody je postupné míchání rumů různého stáří v sudech, ve kterých dříve zrál Bourbon, jemná sherry a Pedro Ximénez. Z každého typu sudu získává rum jeho aroma a chuť podepisující se na vzniku neobyčejně kvalitním skvostu.